The Building

PI59 combines an understated minimalist elegance with the detail and precision of true craftsmanship. Care and craft working hand-in-hand. This is a building that will provide for the needs of its tenants, employees and the wider environment. It will be a remarkable workplace.

Retaining the overall current shape and structure, the new building will take full advantage of the original structure’s many corners. Maximizing daylight and providing multi-directional views of its green surroundings.

The extraordinary scale of the façade, the classy solid materials, and the understated finishes tell the story of an office in a green garden. Garden and edifice together will provide a contemporary and inspiring work environment. Made with craft and care, this will be an iconic, nature-rich building with human health and happiness at its heart.

Renowned for buildings that strike a balance between people and their environment, V8 Architects was the obvious choice for this redevelopment.

PI59’s new architectural appearance plays tribute to brutalism, to the original DNA of the building. The new façade bears the same tectonic strength as the former façade but in a more sublime tone. The concrete has a dual texture, sometimes rough and sometimes polished, like terrazzo. The sharp angles of the concrete creates a frame in which soft curves appear, materialized in bronze and glass. These impressive glass surfaces create an intriguing play with history: the building has transformed from a heavy concrete shell into a sensible structure.

Retaining the overall current shape and structure, the new building will take full advantage of the original structure’s many corners. Maximizing daylight and providing multi-directional views of its green surroundings.

The extraordinary scale of the façade, the classy solid materials, and the understated finishes tell the story of an office in a green garden. Garden and edifice together will provide a contemporary and inspiring work environment. Made with craft and care, this will be an iconic, nature-rich building with human health and happiness at its heart.

Renowned for buildings that strike a balance between people and their environment, V8 Architects was the obvious choice for this redevelopment.

PI59’s new architectural appearance plays tribute to brutalism, to the original DNA of the building. The new façade bears the same tectonic strength as the former façade but in a more sublime tone. The concrete has a dual texture, sometimes rough and sometimes polished, like terrazzo. The sharp angles of the concrete creates a frame in which soft curves appear, materialized in bronze and glass. These impressive glass surfaces create an intriguing play with history: the building has transformed from a heavy concrete shell into a sensible structure.

PI59 is an office building with a heart. It adopts a person-centered design approach, creating a place where everyone can easily connect with one another.

The eccentric, layered quality of the exterior will flow effortlessly through to the interior. This means that the large floor plates can easily accommodate both open plan and cellular layouts.

Workspaces have been designed with attention to both ergonomics and aesthetic. User-friendly, welcoming and personal; this is a boutique office space built with the understanding that a healthy, happy workspace, means healthier, happier, more productive teams.

PI59’s work environment has been designed for collaboration, with three atriums providing additional daylight and creating an attractive work environment. This open approach helps teams to feel comfortable and relaxed – part of wider community.

RE\DEFINE’s principals of health, safety and productivity will be fully embedded throughout the interiors. This will be a light-filled, contemporary space; elegantly designed and equipped for the 21st Century. A space where people will want to be, where they can do their best work, where they will feel at home.

PI59 is an office building with a heart. It adopts a person-centered design approach, creating a place where everyone can easily connect with one another.

The eccentric, layered quality of the exterior will flow effortlessly through to the interior. This means that the large floor plates can easily accommodate both open plan and cellular layouts.

Workspaces have been designed with attention to both ergonomics and aesthetic. User-friendly, welcoming and personal; this is a boutique office space built with the understanding that a healthy, happy workspace, means healthier, happier, more productive teams.

PI59’s work environment has been designed for collaboration, with three atriums providing additional daylight and creating an attractive work environment. This open approach helps teams to feel comfortable and relaxed – part of wider community.

RE\DEFINE’s principals of health, safety and productivity will be fully embedded throughout the interiors. This will be a light-filled, contemporary space; elegantly designed and equipped for the 21st Century. A space where people will want to be, where they can do their best work, where they will feel at home.

The area around PI59 is a welcome oasis of calm. More like a boutique office in the park than a typical office building, you’ll find green gardens, mature trees and a greater biodiversity than most city locations.

This green urban setting encourages outdoor meetings and activities, and has a positive influence on body and mind, whilst significantly increasing creativity and productivity. For such a well-connected urban location, there is surprisingly little traffic, with pedestrians and bicycles being far more conspicuous than cars.

Office parking is partly hidden underground, with greenery and a basketball court above. At just 18 metres at its highest point, PI59 acts as a natural transition between high-rise Zuidas and its low-rise residential neighbours to the north. The Landscape Architects, Felixx, have been engaged to create a healing, green natural space for PI59 to nestle within. A place for people to socialise and relax.

This ‘green’ philosophy will be carried through to the interiors, with biophilic design and natural air ventilation creating a healthy, happy environment.

The area around PI59 is a welcome oasis of calm. More like a boutique office in the park than a typical office building, you’ll find green gardens, mature trees and a greater biodiversity than most city locations.

This green urban setting encourages outdoor meetings and activities, and has a positive influence on body and mind, whilst significantly increasing creativity and productivity. For such a well-connected urban location, there is surprisingly little traffic, with pedestrians and bicycles being far more conspicuous than cars.

Office parking is partly hidden underground, with greenery and a basketball court above. At just 18 metres at its highest point, PI59 acts as a natural transition between high-rise Zuidas and its low-rise residential neighbours to the north. The Landscape Architects, Felixx, have been engaged to create a healing, green natural space for PI59 to nestle within. A place for people to socialise and relax.

This ‘green’ philosophy will be carried through to the interiors, with biophilic design and natural air ventilation creating a healthy, happy environment.

PI59 will be developed with wellbeing and sustainability as its key goals. Paris Proof, BREEAM Excellent, WiredScore certified and designed following the RE\DEFINE principals, this will be an exceptional office building – for the environment and everyone who works here.

PI59 will be developed with wellbeing and sustainability as its key goals. Paris Proof, BREEAM Excellent, WiredScore certified and designed following the RE\DEFINE principals, this will be an exceptional office building – for the environment and everyone who works here.

Paris Proof

The redevelopment will retain the majority of the existing structure and use low carbon construction materials. This will ensure that PI59 is way ahead of the 2030 goals of the Paris Agreement, regarding embodied carbon.

PI59’s energy system also ensures that when the building is delivered in 2023, it will almost meet the Paris Agreement’s operational carbon targets for 2050. And we will be working to exceed those targets well before the 2030 deadline.

advancing net zero

BREEAM

BREEAM is the world’s leading sustainability assessment body for the construction industry. Following its renovation, PI59 is expected to gain a BREEAM Excellent Certificate, which puts it in the top 10% of over 2 million registered buildings.

www.breeam.nl

WIREDSCORE

WiredScore is the global digital connectivity rating system. WiredScore certification proves that a building is completely tech-ready. To ensure absolute transparency, and that PI59 has the connectivity that today’s businesses demand, a full certification process will be undertaken before completion.

wiredscore.com

RE\DEFINE

RE\DEFINE provides a framework to ensure the highest standards in office safety, health and productivity. PI59 has been re-designed following the RE\DEFINE principals, and has quality of life as its focus.

redefinerealestate.nl

Although situated close to many local facilities, PI59 provides a choice of relaxation spaces and a range of recreational services.

The Amenities